zorg voor uw blauwe regen

Rassen van Wisteria

Staking Grote Vines

aanplant Locatie

Bemesting Eisen

Niet Overwater

snoeien

Heb geduld

Wisteria, afkomstig uit het oosten van de Verenigde Staten, Canada en Japan, is een bosrijke, bladverliezende klimplant. Geteeld voor hun spectaculaire en geurige bloemen, blauwe regen zorgt voor een dramatische accent aan elk huis tuin of landschap. Voor het planten Wisteria in uw locatie, zich ervan bewust dat zij specifieke aandacht vereist. Hier zijn een aantal punten om te overwegen in de zorg voor uw blauwe regen.

Populaire blauweregen rassen omvatten twee Japanse, een Amerikaanse en een Chinees.

Wisteria kan worden opgeleid om te groeien in de pergola’s en bogen of aan een muur te klimmen. U bepaalt hoe ze klimmen door ze aan hun steun met streng. De lagere delen van de blauweregen branche niet bloem. Om deze reden, moeten grote wijngaarden te worden ingezet. Wanneer de stengels bereikt de top van hun steun, vallen ze horizontaal en beginnen te bloeien. Plaats horizontale ondersteunt 1-1 / 2-2 voeten uit elkaar.

Volgens tuinieren deskundigen, staking blauwe regen tegen een bakstenen muur wordt het beste bereikt met gebruikmaking van zware stalen draad geregen door wijnstok ogen en hield strak met zeef bouten.

Wisteria het best in een gebied ontvangen van de volle zon te doen, hoewel ze gedeeltelijke schaduw tolereren. Wisteria houdt van een goed doorlatende grond, maar niet een die te veel voedingsstoffen heeft. Die zal resulteren in meer blad en minder bloemen.

Jonge blauweregen planten moeten twee keer per jaar worden bevrucht met behulp van een evenwichtige organische meststof. Zodra blauweregen is gevestigd en het invullen van een latwerk, pergola of aan de muur, is het niet veel nodig in de manier van bemesten. Echter, moet u uw blauwe regen een goede compost voeden met organische mulch, omdat dit zal helpen vocht vasthouden en de wortels te beschermen.

Wees voorzichtig bij het besproeien van uw blauwe regen planten. Ze hebben niet veel nodig op alle, zodra ze zijn gevestigd. Als algemene regel geldt, alleen geven ze water als er een droogte, of als de bladeren geel en er is weinig bloei.

Het juiste moment om te snoeien blauweregen is na het bloeit. Snoei alle nieuwe scheuten naar 2 of 3 blaadjes van de basis van de nieuwe groei. Deze praktijk bevordert kortere scheuten worden geproduceerd, resulterend in de verschijning van meer bloemknoppen. Licht snoeien in orde is tijdens de zomermaanden, en kunt u het reinigen-up van ongewenste scheuten in de herfst.

Als uw wisteria fabriek werd gekweekt uit zaad, zich ervan bewust dat het 10 tot 15 jaar kan duren om te bloeien. Als dit het geval is, kan het beter verwijderen van de vaste aankoop die ge├źnt of te snijden. Neem contact op met uw plaatselijke kwekerij te zien welke soorten ze dragen. Waarom zo lang wachten voor deze spectaculaire bloei wanneer je de tijd kan verkorten en het maximaliseren van het genot?