zorg voor een petunia

Petunia Problemen

Bemesting en Watering

Dood

Petunia’s staan ​​bekend om zijn weinig onderhoud bloemen. Ze blijven ook mooi van de lente tot de herfst en komen in een verscheidenheid van stijlen en kleuren. Groeiende petunia is relatief eenvoudig en de pay-off is een dankbare spektakel. U kunt zaden binnen of buiten gaan, maar het heeft de neiging om gemakkelijker binnen te zijn, omdat je beter in de gaten te kunnen houden en tegemoet te komen aan hun behoeften. Professionals raden het kopen van volgroeide petunia’s uit een tuinieren slaan en opnieuw planten van hen waar u wenst. Dit zal direct resultaat geven, maar je zult merken dat er net zo veel problemen met de re-planten als bij zaaien.

Het kiezen van de juiste petunia is de sleutel voor een succesvolle teelt, omdat sommige zijn vatbaar voor ziekten, het maken van al uw werk geruïneerd. Grandifloras zijn petunia’s die je hebt om veel aandacht te besteden aan. De hebben de grootste bloei, 3-4 cm in diameter, maar in de warme en vochtige zomers zult u merken dat deze specifieke ras zal beschadigd raken veel gemakkelijker en loopt het risico van rot (schimmelinfectie). Eigenlijk, als je in een warm en vochtig klimaat, weet je waarschijnlijk dat schimmel zal vormen op vrijwel elk type plant, dus kijk voor dit. Petunia’s zijn ook gevoelig voor ijzer tekortkomingen. Als u merkt dat de bladeren draaien geel en nieuwe bladeren zijn geel, niet deze tekenen negeren.

Voordat we ingaan rechtstreeks in bemesten, je het meest weet hoe je de meststof etiket te lezen. U zult vinden over het algemeen drie nummers. In het geval van petunia’s, wilt u 8-8-8, 10-10-10 of 12-12-12 kunstmest te gebruiken. Deze nummers worden vertel je de hoeveelheden stikstof, fosfor en kalium gemeten door het percentage van het gewicht. Met andere woorden, u wilt een evenwichtige meststof voor uw petunia’s. Makkelijk genoeg!

Werken sommige van deze evenwichtige meststof in de bodem (in het algemeen ongeveer 2 lbs. Per 100 vierkante. Voeten). Het is het beste om kunstmest te snel na het planten toe te voegen, die het vroege voorjaar na de laatste vorst zal zijn. Rond half juli je moet beginnen met behulp van een vloeibare meststof. Voor boxed petunia, of die in kleine containers, gebruik dan een time-release meststof, evenals vloeistof en de planten water vaak, soms elke dag, om verloren vocht te vervangen. Voor bodembedekker petunia’s, gebruik maken van vloeibare meststof elke week en water een paar keer per week. Het is geen verrassing dat dit ras is heel gierig met voedingsstoffen. Voor alle andere petunia, vloeibaar bemesten om de 2 weken en stel een sprinkler uit om ze water of twee keer per week. De grond moet nat worden op de top 6 inches van de bodem.

Als uw petunia worden geplant in de grond en niet in een verplaatsbare container, zullen ze sterven met de eerste vorst. Als ze in een container, kan je ze binnen waar ze kunnen leven voor een andere maand. Zij zullen niet in staat zijn om veel meer van de koude temperaturen te weerstaan ​​en te overleven met kleine hoeveelheden van de zon. Vergeet niet om je planten te verwijderen nadat ze zijn gestorven omdat rotten petunia’s kan negatieve invloed hebben op de bodem voor planten van volgend jaar.