zorg voor een arborvitae boom

P lanting Arborvitae

Watering en Zorg

Bemesting

snoeien

winter Care

Ongedierte

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

Arborvitaes groeien snel, eenvoudig te zorg voor groenblijvende bomen die een mooi brandpunt planten maken of wanneer het wordt gebruikt als een levende haag, geluidsschermen of windscherm. Een goed verzorgd arborvitae zal nog vele jaren plezier te bieden.

De beste tijd van het jaar om een ​​levensboom te kweken is in het najaar met behulp van 2-3 voet boomteelt. Eenmaal geplant, verspreiden een dikke laag mulch over het gebied van planten aan de wortels te beschermen, want dit is het meest kwetsbare deel van een levensboom bij de eerste geteeld. Waterput.

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur Susan Patterson doet vermoeden, “Plant arborvitaes op een zonnige locatie met een goede drainage.”

Water jonge arborviates regelmatig tot vastgesteld. Een gevestigde arborvitae geen extra water nodig, behalve bij ernstige droogte. Als u in een gebied waar regenval afwezig is voor meer dan 2 weken in een tijd leven, van plan op het besproeien van uw levensboom. De beste methode is met een soaker slang, de boom die ongeveer 1 duim water per week.

Arborvitae bomen profiteren van het jaarlijkse gebruik van kunstmest spikes. De slow-release meststof in deze pieken een tijdje duren om op te lossen en voedingsstoffen leveren over een lange periode van tijd. Gebruik kunstmest spikes in het vroege voorjaar tot de vroege herfst.

TIP: Susan beveelt, “Zorg voor voldoende organische stof of mulch rond de levensboom, maar niet toestaan ​​dat het materiaal aan de boomstam te raken.”

Snoei uw levensboom in de koudste wintermaanden, meestal eind januari of begin februari. Snoeien is alleen nodig als de levensboom zijn beplante oppervlakte is ontgroeid, anders doen ze niet snoeien. Snoei door knijpen de toppen van elke tak af op de gewenste afstand voor de beplante oppervlakte. Als u een meer op maat uitstraling met uw levensboom wilt, kunt u de plant in een keer te scheren.

Als u in een klimaat waarin de grond bevriest wonen, is het een goed idee om uw jonge arborvitae beveiligen met een barrière, zoals houtsnippers, jute of de tuin fleece.

Arborvitaes zijn geliefd bij kleine knaagdieren, vogels en herten. Afhankelijk van je interesses kunnen wensen u om uw levensboom te beschermen tegen één of meer van deze dieren. Arborvitaes zijn ook gevoelig voor aanvallen door bagworms. Gewoon verwijderen van de zakken met de hand.