timmerwerk 101: scribe voor een betere pasvorm

Afschrijven op een Counter Top

Schrijvende voor Lambrisering

Schrijvende te passen tussen twee muren

Een paar snelle tips

In de afgelopen 25 jaar, heeft Murray Anderson vrijwel elke home improvement project denkbaar aangepakt. Een fervent DIYer, heeft hij opgewaardeerd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn huizen allemaal op zijn eigen. Nu heeft hij zijn focus zich tot het delen van die kennis met zijn lezers.

Ooit proberen om een ​​aanrechtblad of zelfs een stuk van de rekken tegen de muur te passen? De kans is groot dat het uiteindelijk niet precies goed, waarschijnlijk omdat de muur was niet recht of het was ongelijk. Hoe dan ook, je was vertrokken met de keuze van het verlaten van die kloof (en hopen dat niemand het zou merken), of het aanbrengen van een kraal van kalefateren om het te dekken. Ervaren timmerlieden (die dingen tegen wanden kan passen) weten de weg naar flush passen bij een muur is een eenvoudige techniek genaamd schrijvende. Het is eenvoudig, gemakkelijk te leren, en het beste van alles, zijn de instrumenten niet veel kosten. Hier is de basis van hoe je gaan over het schrijvende om een ​​mooie strakke pasvorm te bereiken, en na een beetje oefening, zal uw werk eruit alsof het werd gedaan door een professional.

Begin met het uitlijnen van uw werkstuk goed (dat wil zeggen, er zeker van zijn dat het niveau) en plaats deze zo dicht mogelijk bij zijn uiteindelijke locatie. Plaats je kompas, zodat het punt is tegen de muur, terwijl het potlood in lijn is met het breedste gedeelte van de kloof tussen de muur en de rand van je werkstuk, draai de stelschroef-vergrendelen van de kompas in positie. Het houden van het kompas punt tegen de muur, trek een lijn de breedte van het aanrechtblad. Het potlood lijn die u tekent zal exact overeenkomen met de omtrek van de muur. Nu, alles wat je hoeft te doen is te bewegen het stuk van de muur en gebruik je bandschuurmachine met 80 of 100-grit schuurpapier (of een decoupeerzaag) om het overtollige materiaal recht om het potlood lijn te verwijderen. Zorg ervoor dat je langzaam te werken en neem de tijd om te testen past het stuk als je het teveel te verwijderen om ervoor te zorgen de laatste rand sluit mooi aan bij de muur.

Het helpt om de rand van het aanrechtblad als je dicht bij het krijgen onderbieden line-dit zal de uiteindelijke plaatsing van het stuk gemakkelijker te maken.

Bij het installeren van lambriseringen of iets verticaal tegen een muur, zul je vaak merken dat uw muren zijn niet perfect loodrecht. In deze gevallen hoeft u alleen maar de schrijvende techniek toe te passen in een iets andere manier.

Plaats uw lambriseringen dicht bij de muur (maar niet aanraken) en gebruik een niveau om ervoor te zorgen het hout stuk is schietlood. Plaats de punt van je kompas tegen de muur opnieuw en voer de lijn de lengte van het beschot. Nu, gewoon weg of zand de overtollige snijden. De cut zijde zal vlak tegen de muur te passen, terwijl de ongesneden rand perfect verticaal zal zijn. Nu kunt u de rest van uw lambriseringen vlak tegen het eerste stuk, wetende dat het zal lood zijn.

Knip je werkstuk tot ongeveer 1/2 inch langer dan de afstand tussen de wanden. Vervolgens plaatst het tegen de achterste muur en tegen de ene kant (op een hoek). Run je schrijver lijn en verwijder de overtollige. Verplaats je werkstuk en doe hetzelfde aan de andere kant.

Als de kloof tussen uw stuk en de muur is klein, je misschien niet eens een kompas nodig. positioneren net het potlood zich tegen de muur en trek je lijn op het werkstuk.

Verloren je kompas? Tape een stuk hout op je potlood en plaats hem tegen de muur en dan trek je lijn. Het merk zal het profiel van de muur precies volgen.

Tot slot, zorg ervoor dat u het potlood te houden loodrecht op het werk dat u markeren. Als u de hoek verandert tijdens het tekenen van de lijn, wordt het profiel lijn niet consistent over de gehele lengte zijn.