parelstralen een gietijzeren gootsteen

Stap 1 – Selecteer glazen kralen Geschikt voor de Job

Stap 2 – Onderdelen van de parelstralen Equipment

Stap 3 – de luchtdruk instellen

Stap 4 – Het selecteren van de Stralen Media

Stap 5 – Het bepalen van de Gun hoek en afstand

Stap 6 – parelstralen de Sink

Parelstralen is het proces waarbij kleine korrels worden gebruikt om corrosie en vuil van metaal te verwijderen. De kralen worden voortgestuwd bij hoge druk door parelstralen apparatuur. Het proces heet peening en het helpt ook corrosie te voorkomen. De kralen zijn vergelijkbaar in grootte met zand en zijn beschikbaar in verschillende gradiƫnten. Als de gietijzeren gootsteen is bekleed met porselein of email, het moet worden verwijderd voordat u de gietijzeren zelf kan peen. De coating kan worden verwijderd gebruikend parelstralen techniek.

Glazen kralen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Bigger kralen worden meestal gebruikt voor parelstralen gietijzer. De details van kraal maten die uw apparatuur gebruikt kan worden gevonden in de handleiding. Er is andere straalmiddelen zoals walnoot schelpen en metaal, maar glas wordt gebruikt voor dit project.

Kraal stralen apparatuur wordt geleverd in een groot aantal maten, van dressoir grootte grootte van de kamer. Maakt niet uit wat de grootte, de machines te betrekken dezelfde algemene onderdelen. Er is een kamer waar het item te reinigen gaat in en waar de werkelijk stralen plaatsvindt, perslucht, een media (bead) container, en een media-verzamelaar. Kleinere apparatuur heeft vaak stralen jets die handmatig worden gemanipuleerd. De operator plaatst hun handen in rubber handschoenen bevestigd aan een kamer met een glas weergavegebied (zoiets als een baby incubator).

Het item dat moet worden gestraald wordt geplaatst in de kamer en afgesloten. De machine wordt gestart en de jets stuwen de media op het item en verwijder de corrosie. De gebruikte media wordt opgevangen in de drooglegging kamer.

De normale luchtdruk gebruikt voor parelstralen gietijzer is 80 psi. U kunt de luchtdruk op een lager psi in eerste instantie en daarna geleidelijk verhogen het aan 80 psi te bereiken.

De normale grootte van kralen gebruikt voor parelstralen een gietijzeren wastafel is Size 4. Ze zijn gecategoriseerd als 30 tot 40-mesh glazen kralen. Koop altijd van goede kwaliteit straalmiddelen. Ook moet droog worden gehouden.

De stralen pistool moet worden gehouden op een 45 tot 60 graden. Heeft het pistool op 90 graden niet vasthouden, want dit zal vertragen de stralen actie en zal pistool schade veroorzaken. Ook houdt het pistool 6 inches afstand van de kant van de gietijzeren gootsteen wordt gehamerd.

Zorg ervoor dat alle voor de veiligheid uitrusting dragen. Sluit de kastdeuren. Schakel de stroom in en houd het pistool minstens 6 inches weg van het oppervlak te geparelstraalde. Nu, schakelt de apparatuur en de kralen zal beginnen het voortbewegen door middel van het pistool. Doorgaan parelstralen de gootsteen totdat alle roest is verwijderd en de gewenste afwerking is bereikt.