paprika rassen verklaard

Zoete pepers

Hybride Groene paprika’s

Hete pepers

Er zijn verschillende soorten paprika’s die je kunt kiezen om te groeien in uw tuin, variĆ«rend van zoeter smakende pepers hete pepers.

Erkend vaakst als de “gele paprika” of de “rode peper”, worden paprika’s normaal gebruikt op salades of in stir-fries. Het hebben van een “zoeter” smaak dan andere paprika’s, pepers deze groeien meestal geel en kan veranderen in oranje en rood als je ze voorbij zijn aanvankelijke rijpheid, het nemen van 65-70 dagen na het planten van de zaden voor het bereiken van volwassenheid. De “banaan” peper en de “Gypsy” peper zijn voorbeelden van deze pepers.

Dit zijn de “groene paprika’s” ook gebruikt in salades of roerbakgerechten met een “plantaardige” smaak. Ze zijn niet zoet als de paprika’s, niet heet als hete pepers, maar hebben een smaakvolle smaak. Deze kunnen groeien in de “klassieke” groen, maar de nieuwere hybriden van paprika’s zal vaak veranderen in rood of bruin na 72 dagen. Deze paprika’s te nemen in het algemeen 70-75 dagen om te rijpen na het planten. De “Bell Boy” peper en de “Lady Bell” pepper zijn voorbeelden van hybride pepers.

Hete pepers worden meestal gebruikt in etnische stijl koken, waar spice is belangrijk. Deze kunnen overal mee naartoe nemen 70-85 dagen tot rijpheid te komen voor het planten. De meeste van deze zijn lang pepers en zijn ofwel helder rood of diep rood. Jalapeno paprika’s zijn een zeer populaire peper in dit ras.