klei dakpannen vs betonnen dakpannen

Clay Dak van de Tegel

Concrete Dak van de Tegel

Clay pannendak staat bekend om zijn duurzaamheid en sterkte. Betonnen dakpannen worden ook steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en de beschikbare variëteiten. Een korte beschrijving van de voors en tegens van beide dakbedekking opties volgt.

Tegels van de klei laatste voor meer dan een eeuw, zijn winterhard en bestand tegen kleurovergangen, brand, plagen en omgevingsfactoren. Dit zijn echter de duurste optie. Een ander nadeel is het hoge gewicht van deze tegels. Als u de installatie van klei tegels voor het eerst op uw dak, raadpleeg dan een aannemer om ervoor te zorgen dat het dak van het gewicht kan nemen. In de meeste gevallen zult u extra ondersteuning nodig hebben om de zwaarte van de tegels van klei tegemoet te komen. Ook, klei tegels zijn niet onbreekbaar. Hierdoor kan de installatie vrij ingewikkeld en tijdrovend. Er is ook een kans op breuk of reparaties ooit nodig op het dak.

Betontegels kunnen worden vervaardigd om het uiterlijk van klei imiteren. Deze tegels zijn zeer duurzaam, maar niet zo langdurig klei. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en kleuren en zijn aanzienlijk goedkoper dan klei. Ook moet je betonnen dakpannen niet zoveel wegen, waardoor de belasting op uw huis verminderen.