kitten en afdichtingsmiddelen: het kiezen van het juiste type

Weten is het halve werk bij het kiezen van het ideale materiaal om mee te werken, en het gebruik van het juiste materiaal is cruciaal voor het maken van breeuwen gemakkelijk. Kitten en kit zijn er in vele soorten en zijn geschikt voor uiteenlopende projecten. Meer informatie over deze types, zodat u de juiste kit of kit voor uw volgende project kunt kiezen.

Algemeen aangeduid als latex kitten en afdichtingsmiddelen waterbasis kitten zijn het makkelijkst te werken omdat ze gemakkelijk kunnen toepassen, zijn overschilderbaar, hebben weinig geur en schoon met water. Ze zijn effectief voor het vullen van hiaten in de plint en trim, maar ook voor breeuwen rond interieur raam- en deurkozijnen. Meestal komen ze in patronen, variërend van 10 tot 12 ounces en handige knijptubes van vier tot zes ons. Voor latex caulks, uw ideale uitharding omstandigheden zijn warm (boven 40 graden) en droog weer.

Op basis van water Caulk

Binnen deze categorie zijn er nog enkele specifieke silikoon met specifieke kenmerken. Vinyl latex kalefateren is meestal effectief voor vijf jaar en is het meest effectief op kleine scheurtjes in plinten en kleine openingen rond ramen. Vinyl latex is niet brandbaar en overschilderbaar maar weinig flexibel en verhardt tijd.

Gesiliconiseerde Acryl Caulk

Acryl latex kalefateren is een general-purpose-kalefateren flexibeler dan vinyl latex kitten. Het is eenvoudig aan te brengen, niet brandbaar en reinigt met water. Het hangt meeste oppervlakken-best op hout en metselwerk-en overschilderbaar kort na de toepassing. Het is verkrijgbaar in kleurstoffen en waarmee zij op vele ondergronden passen. Het blijft van kracht voor 10 tot 15 jaar, het is echter niet aan te raden voor een gebied dat is onderworpen aan overmatige waterwinning, zoals badkuipen of wasbakken. Het is flexibel en stelt dat de flexibiliteit in de tijd. Het mag niet worden toegepast bij temperaturen van minder dan 40 ° F

siliconenkit

Tub en tegel kalefateren is een specialiteit prestatie kalefateren met toegevoegde mildewcide te beschermen tegen meeldauw groei in gebieden die gevoelig zijn voor vocht (keukens, badkamers). Sommige bad en tegel caulks zijn flexibeler en crack-bestendig, ook. Veel formuleringen omvatten lijm die een kit en lijm te combineren in één. Net als andere latex kitten, gemakkelijk toe te passen zij, zijn niet brandbaar, schoon met water en zijn overschilderbaar. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Polyurethaanschuim

Dit type kit combineert silicone met acryl latex formules voor verbeterde waterbestendigheid. Dit medium-prestatie, kunnen watergedragen kit grotere beweging dan acryllatex weerstaan, en kan worden gebruikt binnen of buiten een goede hechting, zelfs glas en keramische tegels. Deze kit wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren en duidelijke formules.

Butyl Rubber Sealants

Net als de voormalige basis van water afdichtingsmiddelen, gemakkelijk van toepassing is (hoewel het best toegepast bij temperaturen boven de 40 ° F), is niet brandbaar, overschilderbaar, schimmel-bestendig, en reinigt met water. Het kan gematigde temperatuur veranderingen doorstaan ​​en heeft een totale levensverwachting van ongeveer 25-35 jaar.

S ynthetic Rubber Caulk

Gemodificeerde Silicone Polymers

Siliconenkit is een ander alternatief voor het gebruik van bad en tegel latex kalefateren. Het is goed voor gebruik rond badkuipen en gootstenen omdat schimmel en meeldauw weerstand en is waterbestendig met uitstekende hechting aan oppervlakken zoals metaal, glas en tegels glad. Er zij opgemerkt, dat het niet aan metselwerk. Siliconenkit blijft flexibel na uitharding en wordt niet beïnvloed door UV-straling. Anders dan watergedragen kit echter verf kleeft niet aan de meeste siliconen en deze kit is moeilijker toe te passen.

Silicone niet goed hechten aan hout, en moeten worden gereinigd met oplosmiddelen in plaats van water. Het is niet giftig, maar, en kunnen worden toegepast bij vrijwel elke temperatuur.

Deze kit wordt gebruikt voor een verscheidenheid van banen, meestal spanningvoerende uitgangen, buisdoorvoeren, en in grote holtes of openingen waar de elementen een structuur kan infiltreren. Het breidt het gat, gaten en holtes te vullen en is goed voor isolatie doeleinden. Polyurethaanschuim komt ook in verschillende uitzettingscoëfficiënt formules, en het is gemakkelijk aan te brengen, hardt snel is overschilderbaar en biedt goede hechting.

Butylrubber afdichtingsmiddelen zijn oplosmiddelen gebaseerde met een levensverwachting van slechts twee tot 10 jaar. Maar zijn dat ook zij, deze keuze is een goed jaar voor het afdichten van water uit in de schoot gewrichten, zoals dakgoten, en voor metalen en metselwerk zowel binnen als buiten voor schoorstenen. Het is waarschijnlijk de beste afdichting kit voor onder-grade-toepassingen, zoals stichtingen.

Dat gezegd, deze kit ook vezelig, moeilijk toe te passen en langzame uitharding. Ze zijn het meest doeltreffend wanneer toegepast op openingen tussen soortgelijke oppervlakken, maar zijn niet geschikt voor verder open of dieper dan 1/4 “of 90 ° bochten. Butylrubber kit bieden ook lage tot matige bewegingsmogelijkheden.

C aulk Gun

Een relatieve nieuwkomer in de categorie kalefateren, synthetisch rubber kalefateren is misschien wel de meest flexibele product op de markt. Het geneest duidelijk en is ideaal voor de buitenkant gewrichten die meestal uitzetten en krimpen, omdat het bij ongunstige weersomstandigheden (nat en koud) en trajecten kunnen worden toegepast en herstelt gemakkelijk zonder te breken. Het is ook zeer geschikt voor gebruik op daken, houten gevelbekleding, en gewrichten die vaak beweging laten zien.

Synthetisch rubber kalefateren kan worden geschilderd met latex verf. Door hoger gehalte VOC kan niet binnen worden gebruikt in sommige delen van het land, hoewel fabrikanten lage VOC formuleringen geïntroduceerd aan de markt.

Dit type kit levert uitstekende prestaties op vinyl, vezelcement, aluminium en houten gevelbekleding. Het combineert de beste eigenschappen van polyurethaan, silicone, en water-gebaseerde producten, het aanbieden van permanente flexibiliteit. Het is ook zeer geschikt voor het aanbrengen bij nat weer, lage temperatuur toepassingen, en voor breeuwen rond buitenkant ramen, deuren en ventilatieopeningen. Gemodificeerde siliconen kan worden geschilderd met latex verf.

Nu weet je alles over de grote verscheidenheid van kalefateren types, maar een kalefateren pistool is eveneens belangrijk bij het overwegen van een doe-project, want het is de beste, makkelijkste tool voor kit applicatie. Kalefateren geweren zijn er in verschillende soorten als goed, maar in tegenstelling tot de kit zelf, zijn er slechts drie.

Ratel wapens zijn minder duur, maar zijn moeilijk te gebruiken. Deze stop kalefateren stroom door te eisen dat de gebruiker de zuiger draaien zodat de ratel loskomt.

Gladde staaf wapens zijn duurder, maar gemakkelijker te gebruiken. Met een gladde staaf pistool, de gebruiker eenvoudig loskomt een snel los duimplaat om de stroom van dichtingsmassa stoppen. Drip-free gladde staaf kitspuiten laat de zuiger om een ​​back-up iets na elke squeeze, zodat de gebruiker niet hoeft te de zuiger draaien of drukken een hefboom om de stroom van kalefateren te stoppen. Sommige modellen maken gebruik van een automatische vacuüm actie om ongebruikte kalefateren terug te trekken in de neus van de buis.

Vermogen wapens die werken met een oplaadbare batterij zijn uiteraard de duurste variëteit, maar ze worden steeds populairder met de voors en serieuze hobbyisten voor hun gebruiksgemak.

Courtesy of NRHA.org