kervel, het kruid van het nieuwe leven

Alden Smith is een bekroonde auteur, en levert regelmatig bijdragen aan deze website. Met een schat aan kennis te delen van zijn 50 jaar carrière als schrijver, werkt hij aan uiteenlopende onderwerpen, zoals huis reparatie, gezond leven, auto’s, personal finance, en koken.

Al duizenden jaren, hebben de jonge groene bladeren van kervel is gebruikt als een tonic. In Noorwegen en Frankrijk, zal een kom verse kervel bladeren vaak gepaard gaan met maaltijden, en het wordt gestrooid op salades, soepen en stoofschotels. Kervel, paardebloem en waterkers gecombineerd werden gebruikt voor de bestrijding van de vitaminen en mineralen door de winter veroorzaakt. Europese herbalists tot op de dag aanraden deze tonic. Inheems in Europa, zoals de meeste kruiden zijn, werd in het buitenland verspreid door het koloniseren Romeinen. De legende zegt dat kervel “maakt een vrolijk, scherpt het verstand, schenkt de jeugd op het verouderde en symboliseert oprechtheid.” Inheems in het zuiden van Rusland, deze wortel als kruid heeft zijn eigen plaats in zowel de keuken als voor medicinale toepassingen. Hier zullen we bespreken kervel – het gebruik ervan, zowel geneeskrachtige kruiden en specerijen, hoe het wordt geteeld, geoogst en opgeslagen.

Geschiedenis van Kervel

Je zou het moeilijk worden ingedrukt om kervel vertellen van een wortel met betrekking tot bladeren en houding. Kervel heeft een lange geschiedenis als veel kruiden. Het was ooit genoemd Myrrhis, omdat de vluchtige olie gewonnen uit de plant lijkt op de mirre, zowel in geur en smaak aan wat door de Drie Wijzen naar het kindje Jezus werd gebracht. Kervel staat symbool voor nieuw leven, en is gekoppeld aan Pasen ceremonies in Europa. Kommen soep gemaakt van kervel worden traditioneel geserveerd op Witte Donderdag. Tijdens de Middeleeuwen kervel werd gebruikt als een remedie voor de hik, een middel dat nog overleeft vandaag.

medicinale toepassingen

Kervel wordt gebruikt als een diureticum, slijmoplossend, stimulerend, een remedie voor hoge bloeddruk en jicht. Het gebruik ervan als een remedie voor hoge bloeddruk is nog steeds in gebruik, hoewel er geen echte klinische studies dit gebruik te steunen. Culpeper’s Compleet Herbal, een kruiden in gebruik voor meer dan 300 jaar, stelt dat “De wortels gekookt en gegeten met olie en azijn, doet veel behagen en warme olie en koude magen onderdrukt met wind en slijm. Een thee wordt vaak gemaakt van kervel, met behulp een strakke deksel theepot in de vluchtige oliën te houden. Er wordt gezegd dat de teint van de jonge meisjes in de leeftijd tussen 15 en 18 0f fris en helder te houden.

culinaire toepassingen

Zowel de bladeren en de wortel worden gebruikt in de keuken. De takjes kervel maken een uitstekende garnering. Kervel wordt genoemd in het Frans kookboeken “pluches de cerfeuille” of geblancheerd takje kervel. Deze worden gebruikt in soepen. De Fransen ook gebruik maken van kervel in hun traditionele “fines herbes”, samen met dragon, peterselie en bieslook.

Kervel werkt goed met marjolein, citroen, peterselie, gemalen zwarte peper, tijm en dragon. Gebruik kervel seizoen wortelen, eieren, kaas, kalfsvlees, maïs en erwten. Het werkt zeer goed in een gekruide boter. Het beste is om kervel toe te voegen op de laatste paar minuten van het koken tot een bittere smaak te voorkomen. Kervel is wat geeft bearnaisesaus zijn kenmerkende smaak. Kervel is een veer tijd kruid, zo goed gaat met salmon.trout, nieuwe aardappelen en baby groene bonen, en werkt goed in de lente salades.

How To Grow Kervel

Kervel is best gekweekt uit zaad – het is niet goed te transplanteren. Het houdt van vochtige humusrijke bodem. Een pH-balans van 6,5 leidt tot optimale groeiomstandigheden.

Kervel wordt geleverd in twee belangrijkste variëteiten – vlakte en gekruld. Deze winterharde jaarlijkse heeft een varenachtige bladstructuur, net als de gemeenschappelijke wortel. Het heeft kleine witte bloemen in verbinding umbrels. De bladeren zijn tegenover, lichtgroen, en alleen lager bladeren hebben stengels. Het zal groeien tot een hoogte van 2 voet. Kervel bloemen tussen mei en juni. Om het te blijven groeien, snijd het regelmatig terug, zodat het niet gaat om zaad, wat het begin zal doen. Kervel is inheems in Europa en Azië, en is genaturaliseerd in Noord-Amerika.

Zaaizaad in de groeven een inch diep. Probeer altijd te planten op zijn definitieve locatie, omdat het niet goed te transplanteren. Als er vocht en zon aanwezig zijn, zal het zaad ontkiemen in ongeveer 10 dagen. Houd de voren vochtig met ofwel een soaker slang of kaasdoek voor de groove. Wanneer zaailingen te bereiken 2 cm in hoogte, dun om 9 tot 12 inches uit elkaar.

Het grootste probleem met het kweken van kervel wordt het houden van het instellen van zaad. Probeer zaaigoed om de 2 weken tot half juli, als het weer te warm voor een goede groei zal zijn. Bladeren kan in 6 tot 8 weken te snijden. Begin zaaigoed opnieuw in de late zomer voor kervel laat in de herfst.

Enkele tips voor de chef-kok

Stoom een ​​pond van verse bieten, voeg 1/2 kopje zure room, 1 TBS heet mosterd, 2 theelepels verse bieslook en 2 theelepels kervel. Woelen en te dienen.

Hoewel kervel is niet bekend, het is een goede aanvulling op de complete kruidentuin. Als u genieten van bearnaisesaus, dan met alle middelen proberen groeiend aantal verse kervel.