het kiezen van metgezel planten voor uw buxus

Installaties van de metgezel voor Common Buxus

Installaties van de metgezel voor Buxus Microphylla

Installaties van de metgezel voor Buxus “Green Mountain”

Companion Plant Plaatsvervanger

Companion Planten te vermijden

Bijna alle rassen van de buxus struik zijn wintergroen en veerkrachtig, perfect geschikt voor huishoudelijk tuinen. Alle boxwoods behoren tot de familie Buxus, en ze worden gekweekt voor de glanzende, leerachtige textuur van hun bladeren en de seizoensgebonden clusters van exotische bloemen. Daarom worden deze struiken ook beschouwd sierplanten die vaak gekweekt in de nabijheid van andere planten, wat maakt hen “companion planten. ‘ De lichte-groene bladeren van de struik zorgt voor een achtergrond compatibel met de meeste bloeiende planten. Echter, de keuze van metgezel planten uitgegroeid tot een beetje veeleisend als je wilt boxwoods gebruiken voor het maken van de tuin hagen en symmetrische randen. Het is essentieel dat je jezelf uit te rusten met een aantal fundamentele kennis over het kiezen van metgezel planten voor verschillende planten in deze familie.

Wetenschappelijk genaamd de Buxus Sempervirens of Buxus Suffruticosa, dit is de meest geteelde buxus struik. Het is typisch een verscheidenheid verkleind, korter dan de conventionele struik spread. Door de kortere houding en compact loof, het meest geschikt voor het maken dichte uitziende tuin randen of heggen. Er wordt gesuggereerd dat je combineren de Suffruticosa variëteit met langzaam groeiende planten, zoals de Aurea Nana (Thuja orientalis). De Aurea installatie vormt een aanvulling op struik van de buxus met zijn korte, piramidale bladeren. Andere voorgestelde metgezel planten zijn de Rheingold en Sunkist planten die een exotisch patroon met hun gouden blad tegen de groene, fluwelen achtergrond van boxwoods vormen.

Gewoonlijk de Littleleaf buxus, dit is een ietwat duur en moeilijk te match variëteit. Het heeft de meest compacte bladerdek in het gezin Buxus, en het is bijzonder geschikt voor tuinen die zijn blootgesteld aan seizoensgebonden sneeuwt. Littleleaf struiken moeten worden gecombineerd met planten die zijn even weerbestendig en niet verwelken onder de koude temperaturen. Probeer om metgezel planten met opvallende vormen, zoals coniferen, voor dit type. U kunt combineren met planten zoals de Blauwe Atlasceder of de Alaskan ceder om een ​​uniek ontwerp te maken, of u kunt de Golden Hinoki cipres gebruiken om zijn prachtige gouden bladeren aan een contrasterend effect te creëren.

Deze populaire buxus wordt ook wel de Green Velvet. Het is één van de meest weerbestendige rassen, maar de glans van zijn loof kan een beetje saai met veranderende seizoenen geworden. Daarom is het zinvol om helder bloemen, groenblijvende planten zoals daglelies en akeleien gebruiken om meer kleur toe te voegen aan de struik. U kunt ook gebruik maken van planten, zoals de vingerhoedskruid (Digitalis) of zonnehoed (Echinacea) voor dit doel. Een andere aanbeveling is de Blazing Star (Liatris). Het creëert een onderscheidend design met zijn stekelige bladeren in de achtergrond van dichte buxus terpen.

Als de hierboven genoemde keuzes duur lijken, kun je metgezel plantaardige alternatieven zoals bloeiende grassen te gebruiken. Miscanthus en Chasmanthiums zijn snel verspreidende, bloemrijke grassen die compatibel zijn met boxwoods zijn te wijten aan de verschillende texturen en de verscheidenheid van seizoensgebonden tinten.

Vele malen boxwoods worden gecombineerd met planten die soortgelijke ogende blad patronen. Planten zoals de Waterperry Blue en variëteiten van mirte worden vaak opgegroeid met deze struiken. Het zal echter duidelijk zijn dat deze planten niet de aanbevolen keuze begeleiders. Boxwoods moet planten die kunnen toevoegen aan hun esthetische uitstraling. Echter, mirte hebben de neiging om zich te mengen in de struiken en alleen toe te voegen aan het volume van de bodembedekker. Ze kunnen worden gebruikt wanneer u de bodembedekking van de struik te verhogen.