het kiezen van een zwembad zandfilter: ingegraven zwembaden vs bovengrondse zwembaden

Hoe het werkt

Onderhoud

Above Ground Filters

In Ground Filters

overwegingen

Een zwembad zandfilter helpt om het water schoon te maken en te houden duidelijk. Het is een voordelige en efficiënte filter in tegenstelling tot een standaard patroonfilter. Zandfilters elimineren de noodzaak om dure filter cartridges te kopen. Een zandfilter is een goed alternatief voor zowel in de grond en bovengrondse zwembaden.

Zand is het meest populaire filter methode. Tijdens een normale cyclus water wordt geduwd door het zand in het filter en de deeltjes worden ingesloten in het zandbed. Vervolgens geeft het systeem aan de onderkant van het filter het water terug naar het zwembad. Het zand wordt gebruikt in dit soort filters is geen zand gevonden op het strand of in een kid’s zandbak. Het zand moet worden veranderd aan het begin van het zwemseizoen. Er zijn verschillende soorten zand beschikbaar.

Een zandfilter worden gereinigd regelmatig, ongeveer één keer per week gedurende de drukste zwemmen maanden. Het filter wordt gereinigd door het terugspoelen. Terugspoeling bestaat uit het draaien van de klep waardoor de waterstroom wordt omgekeerd, schoonmaken van de filter. Een multi-poort klep heeft een handvat dat kan worden gedraaid om de instellingen van filtratie, backwash, circulatie, spoelen, reinigen, winterklaar, en gesloten.

Boven de grond zwembaden zijn minder duur om te installeren en zijn afneembaar. Ze hebben tot dezelfde onderhoud en reiniging als een gewone zwembad. Een deel van het houden van het zwembad schoon is het selecteren van de juiste filter. U moet een filter die speciaal is gemaakt voor een bovengronds zwembad. In de grond zijn zwembad filters niet gemaakt voor een bovengronds zwembad. Denk aan de grootte van uw zwembad, berekend in liters, bij het zoeken naar een pool filter. Dit is om ervoor te zorgen dat het water goed wordt gefilterd en minimaliseert bacteriën en verontreinigende stoffen in het water. Ook het sanitair is boven de grond lopen voor een bovengronds zwembad.

In de grond zwembad filters zijn meestal groter omdat ingegraven zwembaden zijn groter en hebben meer liters water. Je moet een zand pool filter, dat bedoeld is voor een bovengronds zwembad, omdat het anders wordt gepeild te krijgen. Je moet nog steeds weet dat de liter water die uw zwembad bezit om de grootte van de pomp die u nodig heeft te bepalen.

Sommige zwembad technici beweren dat een zandfilter is minder duur om te onderhouden dan een cartridge filter. Maar de cartridge filter kan beter in het filteren van vuil uit het zwembad te zijn. Voor de helderste water kan de beste optie een DE (Diatomeeënaarde) filter die filtert zelfs de kleinste deeltjes. Bijvoorbeeld een zandfilter kan filteren puin naar beneden tot ongeveer 40 micron. Een filter kan DE deeltjes zo klein als 5-8 micron filter. De beslissing van welk filter te gebruiken moet gebaseerd zijn op het overwegen prijs, onderhoudskosten, de hoeveelheid tijd die het zwembad in gebruik is en het soort afval dat krijgt in het zwembad. Het doel is om de beste kwaliteit van het water als gevolg van filteren krijgen.