het kiezen van de juiste kettingzaag keten voor de baan

Chipper

Beitel

keten Referenties

Soms is het kiezen van de juiste kettingzaag keten voor de baan is afhankelijk van wat het hout is en waar u de tool te gebruiken. Kettingzagen zijn van onschatbare waarde tools die gemakkelijk een boom en helpen snoeien takken kunnen viel. Er zijn in principe twee soorten kettingzaag ketens – een chipper ketting en een beitel keten.

De chipper keten voor een kettingzaag heeft een gebogen werkende hoek. Chipper ketens blijven scherper toe te schrijven aan de gebogen bladrand. Chipper kettingen zijn het meest geschikt voor werkplekken waar de kettingzaag wordt blootgesteld aan veel stof en vuil, zoals bij een huis bouwplaats.

Beitel kettingzaag ketens hebben een schuine hoek werken dat er veel meer verscherping nodig heeft dan een chipper type. Beitel types zijn beter geschikt voor het kappen van bomen en logs. De hoek van de snijtand doet het meeste van zijn werk snijden over de nerf van het hout. De bovenste hoek van de frees tand tilt de houtsnippers uit als een beitel zou doen.

Andere overwegingen kiezen van een kettingzaag keten de steek van de ketting, een dikte en het aantal kettingschakels nodig om de grootte van de maaibalk passen;. Als een ketting omvat mesje met een afgeronde hoek tussen ofwel een chipper of beiteltand , is het wel een “semi-” of “micro-” chipper of beitel keten.