het kiezen van bandzagen voor uw houtbewerking project

tand Shape

tand Sets

Blade Breedte

Tanden per inch (TPI)

Blade Dikte

Als het aankomt op het kiezen van de juiste band zaagblad, zijn er 5 aspecten die je nodig hebt om rekening te houden: de tand vorm, tand set, bladbreedte, tanden per inch en de dikte moeten allemaal worden overwogen. Ten eerste zal je nodig hebt om erachter te komen welk materiaal je gaat te snijden voor u project.

Er zijn 4 verschillende tandvormen te kiezen

Er zijn 4 verschillende tand sets om uit te kiezen. De asfaltwerker tand set heeft een tand naar rechts, één naar het centrum, en één naar links en herhaalt in dat patroon. Dit snijdt dikke metalen met gemak en wordt aanbevolen voor alleen dat.

Rechte tand sets hebben alle tanden wijzen in dezelfde richting. Voor snelle, soepele bezuinigingen bij houtbewerking, dit gaat om het blad van keuze.

De rechte tand set is uitwisselbaar met de afwisselende tand mes. Beide zullen goed werken voor vloeistof houtsneden. De afwisselende tanden blad heeft een tand naar rechts, een links en vervolgt op die manier.

Ten slotte is er de golvende tand set. Dit mes heeft tanden stroomt van links naar rechts en weer terug en wordt gecompenseerd in verschillende hoeken, waardoor het de uitstraling van een golf. Dit blad is perfect voor het snijden van buizen of kleine metalen platen. Dus, als het gaat om houtbewerking, je gaat naar een rechte tand of afwisselend tand mes willen.

Als u gaat snijden cirkels, zal je nodig hebt om veel aandacht te besteden aan het selecteren van bladbreedte sinds de breedte mes bepaalt de straal van de cirkel die je in staat bent om te snijden zijn. Raadpleeg de “bandzaag Radius Guide” hier op de juiste breedte voor de cirkel die u wilt knippen te bepalen.

Voor andere vormen van bezuinigingen, in gedachten houden dat de bredere het blad is, moet de rechter uw cut zijn. Als je gewoon gaat doen rechte sneden, kiest het blad, dat is zo dik als de machine zal toestaan. Je zult niet in staat om soepel te ronden hoeken met een brede pen. Voor contoursnijden, moet u een mes dat is smal genoeg om het snijden van elke positie die u nodig heeft om ervoor te kiezen.

Als het gaat om de tanden per inch, hoe meer tanden je hebt per inch, des te langzamer en soepeler uw cut zal zijn. Bij het snijden van dikke materialen, ga je een laag TPI willen het werk sneller gedaan te krijgen. Bij het zoeken naar een gladde afwerking van uw knippen, krijg je een hogere TPI willen.

Ten eerste moet u de diameter van de wielen van uw lintzaag te bepalen. Houd in gedachten dat dikkere bladen lijden meer vermoeidheid dan dunnere. Voor lichtgewicht materiaal, moet een lichtere mes worden gebruikt. Volg deze richtlijnen op basis van de diameter van de wielen naar blade dikte bepalen