haren of synthetische filament borstels

Voor Latex en andere watergedragen verven

Met alleen synthetische filament borstels met deze verven is een must. Deze filamenten niet het water absorberen uit de verf als natuurlijke haren heeft en daarom niet zacht en slap geworden. Ze zijn veel meer waterbestendig, houden hun vorm en zijn handgemaakt uit te voeren, zoals hoge-kwaliteit borstels. Deze borstels zijn beschikbaar op de markt in vele kwaliteitsniveaus.

Voor oliehoudende verven, lakken, vernissen, Vlekken, lakken en shellacs

Een natuurlijke China borstel heeft bepaalde kenmerken die nooit precies zijn gedupliceerd. Ze geven je een uitstekend afgewerkt uiterlijk, gladde verf doorstroming en minder ‘dippen’ in de container verf.

Voor Low VOC Verven / Coatings

In reactie op de recente EPA richtlijnen van Clean Air Act van de regering, hebben verffabrikanten verven ge├»ntroduceerd met een lager VOS-niveau’s (vluchtige organische stoffen). Deze ozon vriendelijke producten hebben verschillende chemische eigenschappen van conventionele verven, wat vaak resulteert in lichte veranderingen in de applicatie-eigenschappen. Zo kunnen sommige latexen iets sneller drogen, terwijl de meeste olie basisverven dikker met “hogere vaste stoffen” worden niveaus.