gekookte lijnzaadolie

Gekookte lijnolie wordt gecreëerd door te doen precies wat de naam al zegt – gewoon lijnolie, ook wel lijnzaadolie, wordt opgevat als een rauwe groente product en gekookte. Lijnolie zelf wordt verkregen door het persen van lijnzaad. Er is een extra stap in het maken van deze, die een van oplosmiddelextractie.

Met behulp van Gekookte lijnolie

Gekookte lijnzaadolie is lang gebruikt als een bindmiddelsamenstelling, en het is ook gebruikt als een houten afwerking wrijven. Gekookte lijnzaadolie een mooi glanzend oppervlak te creëren op afgewerkte hout wanneer ingewreven en daarna drogen. Meerdere lagen zijn vaak nodig om de maximale diepte van de oppervlakte.

Bij gewone lijnolie wordt gekookt, het verwarmingsproces zorgt ervoor dat de olie oxideren en een polymeer dat dunner maakt, en verkort ook de gekookte lijnzaadolie droogtijden. Terwijl gekookte lijnolie in het verleden zuiver dat was, de huidige producten geëtiketteerd als gekookte lijnolie zijn een mengsel, meestal met op aardolie gebaseerde oplosmiddelen en metallisch gebaseerd drogers.