duizendpoot gras feiten

Aanpassingsvermogen

eenvoudig onderhoud

Centipede gras dankt zijn naam omdat het langzame, sluipende groei en korte opwaartse stengels wijst lijken op een duizendpoot. Het is inheems in China en andere delen van Zuidoost-Azië. Het werd ingevoerd om de Verenigde Staten in het begin van de 20e eeuw en is nu te vinden in Zuid-Amerika, Afrika en West-Indië ook.

Centipede gras is een vaste plant zeer geschikt voor zandige, zure grond die lage vruchtbaarheid heeft en vergt weinig onderhoud. Het gras heeft een grove textuur bezittende korte, rechte stelen die groeien gewoonlijk ongeveer 3-5 inches. Dit resulteert in minder maaien nodig. Het kan overleven in koud weer zolang er geen harde bevriezen. Het zal bruin worden tijdens de slapende winter maanden, maar zal zijn donkergroene kleur in het voorjaar terug te vorderen.

Omdat het een lage groei van gras, het is populair bij huiseigenaren, omdat het planten van het vermindert het maaien cyclus. Het heeft een lage eisen fertilisatie (laag fosfor) die kan worden voldaan met een jaarlijkse aanvraag alleen. Het is droogte tolerant en op haar gezondste is sterk genoeg om onkruid te weren. In veel gebieden van het Zuiden, het gras groen blijft het hele jaar door. Omdat zijn wortels liggen dicht bij de grond bovenklep, Centipede gras gebruikt minder water dan Bahia of Bermuda variëteiten.

Centipede graszode is iets schaduw tolerant groeien onder boom dekking.