bush lima bonen vs. pole lima bonen

Bent u van plan om bush lima bonen groeien in je moestuin? Je moet over een grondige kennis over de verschillende aspecten van het planten voor het begin van de plantage proces. Kennis over de verschillende soorten bonen is ook nuttig voor hen groeit. Bush lima bonen en pole lima bonen zijn de twee verschillende typen lima bonen beschikbaar.

Bush Lima Bonen

Phaseolus lunatus of de bush lima bonen zijn gemakkelijk te kweken. Ze behoren tot de peulvruchten familie en zijn goed voor de gezondheid. Zij vallen in de categorie korte kiemende zaden. Korte kiemende zaden worden geplant 7 dagen binnen de nieuwe maan. Dit is de periode waarin de zaden water absorberen en zaadhuid barst snel. Op een gemiddelde, zaden duurt ongeveer 7 dagen om te ontkiemen.

rijping rate

Bush limabonen rijpen langzamer in vergelijking met de paal lima bonen. Ze rijpen ongeveer 10 tot 15 dagen eerder dan de Pool lima bonen.

Limabonen bevatten een grote hoeveelheid koolhydraten. Dit maakt ze meer vatbaar voor schimmels en bacteriën. Ze produceren een lager rendement op het gemiddelde. Bush limabonen algemeen klein.

Geschikte tijd voor het oogsten

Oogst de bonen bij de zaden volledige grootte. Bush lima bonen duurt ongeveer 63-77 dagen om te rijpen. De oogstperiode gaat op voor ongeveer 84 dagen.

Plantation specificaties

Zorg voor een ruimte van 6 inch tussen elke zaad. De plant heeft ook grote hoeveelheid stikstof. De diepte voor het planten moet ongeveer 1 inch zijn. Zij hebben behoefte aan een lange warme zomer om te rijpen.

ziekten

Hoekige Leaf Spot, een schimmelziekte meestal van invloed op de groei van de bush lima bonen.

rassen

Dixie Butterpea ‘,’ Henderson Bush ‘en’ Nemagreen ‘zijn enkele van de rassen van bush Lima bonen.

Zaden per vierkante voet

Plant ongeveer 20 tot 90 zaden, afhankelijk van de grootte, per 0,4 vierkante voet om beschadiging van de plantage.

Pole Lima bonen

Pole lima bonen vallen in dezelfde categorie van de korte kiemende zaden. Poolbonen langer duren om te rijpen dan de bush lima bonen. Zij rijpen twee weken na de bus lima bonen en relatief moeilijk te kweken.

Rijping te beoordelen en geschikte tijd voor het oogsten

De paal lima bonen duurt ongeveer 77-91 dagen om te rijpen. Dit is aanzienlijk een langere periode in vergelijking met bush lima bonen. Dit verhoogt uiteindelijk de oogstperiode. De zaden vereisen een relatief koeler klimaat en sneller dan de bush lima bonen rijpen. Oogst de bonen wanneer het einde van de schil is zacht.

De boon grootte van pole lima bonen is langer dan die van bush lima bonen. Ze produceren hogere opbrengsten in vergelijking met bush lima bonen.

Plantation specificaties

Zorg voor een ruimte van 3-5 inches tussen elke zaad. De diepte voor het planten moet ongeveer 1 inch zijn.

rassen

Carolina (Sieva), Florida gespikkelde Butter Bean zijn enkele van de rassen van pole lima bonen.

ziekten

Ziekten zoals anthracnose, mozaïek virus en bacteriële bacterievuur invloed op de paal lima bonen.

Zaden per vierkante voet

Plant ongeveer 20 tot 90 zaden, afhankelijk van de grootte, 0,12-0,18 per vierkante voet om beschadiging van de plantage.