bouwen en installeren van een veilig dak truss

De term dakbundel verwijst naar grote puntdaken die als pre-assembled trussed spanten zijn geïnstalleerd. Spanten zijn er in vele uitvoeringen, maar in principe bestaan ​​uit top akkoorden (spanten), onderkant akkoorden (plafondbalken), en diagonale schoren of singels-allemaal gemaakt van ofwel 2-by-4 of 2-voor-6 hout.

De bouwelementen worden samengevoegd met getande staalplaat connectors die mechanisch in het hout geperst. Verbindingen kunnen ook worden gemaakt met multiplex schetsplaten die worden gelijmd en genageld aan het gewricht. Dakspanten worden meestal ontworpen door professionele ingenieurs en gefabriceerd door groothandel fabrikanten op een assemblagefabriek. Van de overspanning, dakhelling en de gewenste overhang door de bouwer geleverd, kan een truss gemonteerd worden met behulp van een pre-engineered ontwerp of custom gebouwd om specifieke structurele en esthetische eisen te voldoen. Dakspanten gebruiken minder hout om dezelfde afstand overbruggen en hebben dezelfde lading als conventionele balken; de diagonale schoren geïnstalleerd in elk paar spanten zorgt voor een lichtere constructie-elementen. Twee nadelen van het gebruik dakspanten zijn zij het gebruik van platte daken nodig hebben en ze maken de meeste zolderruimte onbruikbaar. Als spanten voorkeur een traditionele dakframe kunnen bouwelementen worden samengevoegd tot dakspanten zoals in de volgende stappen.

Stap 1 Verzamel de constructie-elementen

Leg een paar balken in positie op de grond. U krijgt een volledige lengte balk moeten de gehele breedte van het gebouw overspannen. 2 x 6 vakwerkbouw is voldoende voor de meeste toepassingen. Deze zullen fungeren als de top akkoorden en onderkant akkoord van het vakwerk. Verdeel de bodem akkoord in drieën en markeer deze op het bord. Meet het 1/3 punt aan weerszijden van de onderste akkoord schuin naar het midden van elk spant. Meet vervolgens vanaf het 1/3 punt tot de top-aansluiting. Snijd een totaal van (4) 2 x 4 diagonalen die zal toetreden tot de bodem akkoord naar de top akkoorden. Hoek snijd de uiteinden van de beugels, zodat u een flush-verbinding voor elke verbinding.

Stap 2 – Maak de aansluitingen

Als u plaat connectoren getande, hameren de platen op elke verbinding, zodat het aan het einde van elk lid van de gezamenlijke grijpt. U kunt ook de aansluitingen met multiplex schetsplaten. Gebruik ¼ inch multiplex, snijd een multiplex plaat elke verbinding passen zodat deze ten minste een voet van elk lid omvat. Met behulp van een kleefmiddel aangebracht met een kitspuit, lijm de schetsplaten op zijn plaats. Grondig nagel elke plaat om de structurele leden met behulp van # 6 nagels. Installeer platen bij elke verbinding aan beide zijden van het frame assembly.

Stap 3 – Installeer de Truss

Lichtere dakspanten kan op de muurplaten door twee mannen worden opgetild en geïnstalleerd; grotere spanten vereisen doorgaans zwaar tillen apparatuur. De truss montage kan-teen genageld op de top platen de muren ‘hetzelfde als een enkele spanten zijn (zorg ervoor dat spijker door het structurele lid, niet alleen de multiplex plaat). Laterale bracing wordt geleverd door gording op gelijke afstanden langs elke top akkoord en verspreid over elke geïnstalleerde truss.