boot reparatie: gelcoat vs schilderij

Overall Duurzaamheid

Tijd Behandeling & Ease-of-Application

Onderhoud & kostenoverwegingen

Met behulp van verf of gelcoat, zijn twee verschillende manieren te benaderen basic, boot-gerelateerde reparaties. Repareren van buiten of binnen het oppervlak van de boot is voorzien van het beëindigen van de gerepareerde plek met een duurzaam en esthetisch materiaal. Gelcoat en verf zijn de twee meest gebruikte materiaal voor dit doel. Om te kiezen tussen deze twee afwerkingsmaterialen, is het aanbevolen dat je ze vergelijkt over een aantal essentiële aspecten, zoals

Gelcoat is gemaakt van een speciale lijm-achtig materiaal dat de neiging om te drogen in een harde, shell-achtige bekleding, al snel na het aanbrengen. Er wordt vaak gezegd dat de gelcoat korst is een beetje gevoelig voor scheuren. Echter, indien goed onderhouden, een gelcoat gelaagdheid gemakkelijk overleeft een geschilderd oppervlak. Naast water, zijn boot oppervlakken ook blootgesteld aan vele chemische dampen. Gelcoats hebben speciaal geformuleerde ingrediënten, waardoor het stabiel tegen schadelijke chemische reacties.

Gelakte oppervlakken zijn bestand tegen barsten en peeling te wijten aan vocht gebaseerde kwesties. Echter, gelakte oppervlakken hebben minder chemische stabiliteit. Een geverfde oppervlak kan gemakkelijk chip bij blootstelling aan wisselende omgevingsomstandigheden. Over het geheel genomen gelcoat presenteert een meer duurzame manier om de afwerking boot reparaties.

Gelcoat wordt vaak detailhandel als een ‘hars op basis van’ finishing materiaal. Het is de hars onderdelen die lenen gelcoats typische, sneldrogende eigenschappen. De snelle droogtijd maakt een gelcoat een ideale keuze als u bezig met een snelle, boot-reparatie project. Net zoals verf, worden gelcoat aangeboden in verschillende tinten, waardoor het makkelijker om te kiezen om de originele afwerking van de boot te vullen. Gelcoat in een kant-en-klare modus. Het kan gemakkelijk worden aangebracht zonder enige speciale applicatoren of oplossingen zijn viscositeit te veranderen.

Meestal verven vereisen enige mate van voorbereiding voor gebruik. De meest voorkomende probleem met het gebruik van verf is de vochtigheid van de reparatie ter plaatse. De meeste oppervlakken in een boot worden voortdurend blootgesteld aan vocht en externe weersomstandigheden. Tijdens het schilderen dergelijke oppervlakken, de reparatie plaatse moet zorgvuldig bereid om te zorgen voor niet corrosief vuil of vocht onderliggende lekkage zijn. Toepassing van verf over een onvoorbereide oppervlak zorgt ervoor dat bijna het geschilderde oppervlak zal chip of barsten.

Gelcoats moeten meer toepassingen op het gebied van meerdere coatings. De totale tijd die nodig is om een ​​gerepareerde oppervlak met gelcoats refinish aanzienlijk minder dan lakken.

Gelcoating is bekend dat veel langer dan geschilderde oppervlakken duren maar moet herhaald onderhoud. U moet nat-zand of polish gel coating. Gelcoats meeste hebben een semi-poreus oppervlak. De meeste oppervlakken gerepareerd met gelcoat moeten worden geboend op een periodieke basis. Het wassende is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de omringende vocht is niet in staat om te sijpelen door de gelcoat laag en tasten de binnenste metalen gelaagdheid van de boot. De dure apparatuur die nodig is voor het polijsten / waxen gelcoating of clipping-off van de gedroogde randen vereist meer vaardigheden dan het hanteren van basic, huishoudelijk gereedschap. Dus, op zoek naar professionele hulp bij het gebruik van gelcoat kan een onvermijdelijke uitgaven te worden.

Ook gelcoats de neiging te vervagen naarmate ze ouder worden. Hierdoor ontstaat een groot probleem, waarbij een typisch gelige tint ontwikkelt rond de gerepareerde plek. Dientengevolge, de oorspronkelijke gelcoating moet worden afgeschraapte en opgeknapt-up met een nieuwe, dunnere coating. Boot verven niet typisch aanwezig fading kwesties. Verf kan eenvoudig worden aangebracht met basisinstrumenten.