boiler vs tankless boiler

Ketel

Tankless boiler

Bij het plannen van een warmwatersysteem voor uw huis, kunt u overwegen het installeren van een traditionele ketel, maar u kunt ook kijken naar het gebruik van meer energie-efficiƫnte systemen zoals het tankless boiler. Het vergelijken van deze twee systemen kunt u een beter idee van wat goed is voor jou te geven.

De ketel systeem is gebruikt voor vele generaties succesvol. Een belangrijk onderdeel van de ketel is de tank, die water, dat in de loop van de dag is verwarmd slaat, en stelt dat de warmte. Een ketel kan worden gebruikt om water te verwarmen tijdens de ochtend, wanneer er wat energie besparen, en dan water wordt gebruikt ‘s nachts voor de douches, en het wassen van potten. Ketels zijn ook ontworpen voor gebruik in stralende verwarmingssystemen, zoals pijpen en vloeren.

De tankless boiler verwarmt water op dezelfde wijze als de ketel, maar verwarmt wanneer gevraagd door het huishouden. Het water in de douche zou dus rechtstreeks afkomstig uit de kachel, in plaats van een tank. Dit betekent dat alleen het water dat nodig is, is altijd verwarmd en er geen doorlopende naverwarming van het water, waardoor de tankless plaats energiezuiniger en verminderen elektriciteitsrekeningen. Echter tankless kachels zijn niet ontworpen om als een stralende verwarmingssysteem, en een ketel zou betere inrichting voor zijn.