basistypen van staal daksystemen

verborgen Fastener

Exposed Fastener

Steel daksystemen zijn populair geworden vanwege hun hoge duurzaamheid en brandwerendheid. Er zijn twee basistypen van stalen dak systemen: verborgen sluiting en zichtbare bevestigingssystemen.

Verborgen sluiting stalen dakbedekking is de duurdere optie. De stalen dakbedekking shingles zijn zo gevormd dat de bevestigingsbouten en moeren zijn verborgen binnen de in elkaar grijpende plooien van het stalen dak. De voordelen van dit type stalen dak systeem dat het meer esthetisch om naar te kijken, alsmede niet nodig de extra kit en het onderhoud dat blootgesteld sluiting staal dakbedekking vergt.

Een blootgesteld sluiting stalen dak-systeem is minder duur dan verborgen sluiting stalen dak, maar de neiging om minder esthetisch te zijn. Dit type stalen dak systeem vereist dat de panelen worden bevestigd in het dakbeschot. Vervolgens moet extra kit toepassing en handhaving rond de blootgestelde bout en moer gaten worden uitgevoerd om water lekkage te voorkomen.

Hoewel stalen dak is duurder in eerste instantie dan conventionele dakbedekking, zal het langer duren en minder totale onderhoudskosten. Kosten en esthetiek, alsmede onderhoud zijn dingen te overwegen bij de keuze tussen een verborgen sluiting en blootgesteld sluiting stalen dak-systeem.