basic hout draaibank technieken

spil

Decoratieve spil Techniek

kom Turning

Faceplate Draaien

gesegmenteerde Draaien

Een houten draaibank is een machine die een blok hout (en ander soortgelijk materiaal) draait om verschillende bewerkingen zoals schuren, snijden, boren en kartelen voeren. Wood draaien is een ambacht dat wordt het beste bereikt als de basics zijn begrepen en beheerst. Dit vereist inzicht over houteigenschappen, hout draaien gereedschappen en verschillende hout draaien technieken, evenals hout draaien ontwerpen.

Met een goed begrip van hout draaien basics, kan iedereen creatief genoeg zijn traditioneel tot avant-garde houten creaties te maken. Laten we eens kijken naar een aantal gemeenschappelijke hout draaien technieken.

Deze bijzondere techniek wordt het meest gebruikt op een houten draaibank. Het is een proces waarbij het draaien van de spil na een houten blanco reeds geplaatst tussen de kop en de losse kop van de draaibank heeft gemonteerd. Verschillende assen kunnen worden gebruikt, en deze kan worden gekozen op basis van individuele toepassingen, zoals het maken tafelpoten, houten pennen en meer.

Dit is hout draaien techniek die verschilt van de normale spil techniek omdat het gaat voorbewerken en dimensionering en afvlakking van cilindervormige en zelfs tapse voorraden hout. Deze werkwijze vereist ingewikkelde vormen van het snijden groeven en inkepingen en maken bochten en vele andere soorten vormen maken.

Hoewel er geen een techniek die helpt bij het draaien van stukken hout in een kom, kan een ervaren houtdraaier een kom guts te gebruiken om de gewenste resultaten te krijgen. De kom draaien techniek vereist dat de guts afschuining licht worden gehouden op een stuk hout leeg, die binnenkort zal worden omgevormd tot een ruwe komvorm. Vervolgens wordt met behulp van schrapen gereedschappen, is het mogelijk door te gaan met de kom draaien, die zal helpen bij het creƫren van een perfecte kom.

Dit is een techniek die zeer goede resultaten geeft, als houtdraaier kan kijken een basis houtblok worden omgezet in symmetrische en glad en hol hout. Er is geen noodzaak om gebruik van schrijnwerk systeem of zelfs het nodig maakt om stukken hout vervaardigen. Faceplate draaien is een vloeistof techniek die volkomen anders de spil techniek doordat het zorgt voor veel vrijheid in het ontwerpen van de voorplaat.

Dit is een methode waarbij een aantal stukken hout worden samengenomen een houten leeg te maken. Elk van de stukken hout (zogenaamde segmenten) is gelijmd aan elkaar voor door de gesegmenteerde draaiende techniek wordt gebracht. Met een dergelijke techniek is het mogelijk om spannende patronen die op hun beurt worden geproduceerd door beide lijmen en vormgevingsprocessen maken op een houten draaibank.

Een houten draaibank is een zeer oud hout werkende machine, en de vroegste vormen werden zo ver terug als gebruikt in de 9 e eeuw voor Christus Dit soort draaibank lijkt op een pottenbakkers wiel, maar verschilt van het in dat het hout draaibank draait op zijn kant. Van handmatige hout draaibanken tot de meer moderne motor aangedreven hout draaibanken, hebben veel veranderingen plaatsgevonden hoewel de basistechnieken min of meer gelijk gebleven.