basic aanrecht sanitair

Water voorraad

Waterafvoer

Wedstrijden

Inzicht in de basisprincipes van het aanrecht sanitair is een must voor de fanatieke doe-het-zelf huiseigenaar. Kleine problemen met eenvoudig sanitair zijn een veelvoorkomend probleem in zelfs de meest dure en goed gebouwde huizen. Door de aanpak van deze reparaties zelf, kunt u honderden dollars in loodgieterswerk reparatie kosten te besparen gedurende de levensduur van uw huis. Om de zaken te vereenvoudigen, zullen we eenvoudige aanrecht sanitair scheiden in drie secties: watervoorziening, waterafvoer en armaturen.

Warm en watervoorziening lijnen zijn een cruciaal onderdeel van uw aanrecht sanitair systeem. Individueel 1/2-inch koperen buizen leveren de warm en koud water naar de gootsteen. Aan het einde van elk van deze toevoerleidingen zijn afsluiters. Deze kleppen zijn gesoldeerd aan de koperen leidingen en zorgen voor u af te sluiten van het water in de gootsteen locatie zonder het uitschakelen van de belangrijkste watervoorziening. Afsluiters worden aangeboden als twee verschillende soorten en afmetingen hebben met ofwel een 1/2-inch of 3/8 inch-uitgang voor aansluiting op de armatuur. Eén type gebruikt een schroefdraadverbinding voor de uitlaat en het andere type maakt gebruik van een soldeerverbinding van de uitlaat. De aard van de toevoerleiding van de klep van de armatuur zal worden bepaald door het type afsluiter u kiest. De meest voorkomende zijn flexibel, gevlochten aanvoerlijnen die gebruikt schroefdraadverbindingen. Deze zijn te vinden in verschillende lengtes van 6 inch helemaal tot 24 inch, afhankelijk van uw behoeften.

De afvoer gedeelte van aanrecht sanitair bestaat uit 1 1/2-inch diameter PVC-buizen die uiteindelijk maakt zijn weg naar de belangrijkste sanitaire line-out van het huis. De wasbak die u koopt zal komen met de zeef lichaam, rubber pakking en borgmoer. Van daaruit is een recht stuk PVC leidingen verbonden met de val met een koppeling. De val heeft de vorm van de letter “J” en bevat meestal een cleanout om klompen te verwijderen. Vanaf de val, wordt een andere koppeling gebruikt om een ​​ander deel van PVC-buizen aan te sluiten op het afval leidingen in de muur.

De laatste en meest zichtbare gedeelte van het aanrecht sanitair zijn de wastafel en armaturen. Gootstenen hebben verschillende mogelijkheden voor de huiseigenaar te kiezen. Een van de belangrijkste verschillen onder-mount en opbouw modellen. Een onder-mount gootsteen geïnstalleerd onder het aanrecht die de behoefte aan een flens elimineert. Wastafels zijn vervaardigd met behulp van acryl, composiet, gietijzer of roestvrij stalen materialen. Een standaard wastafel heeft een diepte van 6 inch, maar de nieuwe “diepe kom” modellen zijn nu verkrijgbaar met een diepte van 9 inch. Sommige modellen zelfs scheiden de spoelbak in twee compartimenten aan het schoonmaken en spoelen te scheiden.

Aanrecht armaturen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van ontwerpen en stijlen van basis- verchroomde armaturen aan sierlijke messing antieke ontwerpen. Het is belangrijk om het aanrecht en armatuur tegelijk selecteren. Bijvoorbeeld, als u een armatuur dat een spray slang bevat wilt, dan moet u de gootsteen of het juiste nummer van de toegang gaten heeft te selecteren.