bamboe vloeren duurzaamheid

Hoge dichtheid

breed scala

Makkelijker om te groeien

Kosten en efficiency

De meeste mensen die van plan zijn om gebruik te maken van bamboe vloeren maken zijn enigszins bezorgd met bamboe vloeren duurzaamheid. Dit is begrijpelijk omdat hout en andere materialen zijn de gebruikelijke keuzes voor velen vanwege hun duurzaamheid. Echter, worden steeds meer mensen bewust van de voordelen van het gebruik van bamboe vloeren. Omdat bamboe initieert een zeer eco-vriendelijke omgeving, is het de keuze van veel mensen al hun vloeren behoeften. Bamboe is een gras, maar de sterkte en hardheid wordt meegenomen omdat het dichter is dan vele hardhout.

Bamboe is populair in de markt voor een aanzienlijke periode van tijd al. Maar sommige mensen zijn nog steeds vrij sceptisch over bamboe vloeren duurzaamheid. Om u te verlichten met de duurzaamheid van bamboe vloeren, hier zijn een aantal functies die u zou moeten overwegen

Bamboe heeft zijn eigen natuurlijke proces om zichzelf van nature hard en duurzaam te houden. Hoewel hardheid en duurzaamheid zijn twee verschillende entiteiten, hardheid bepaalt mede de duurzaamheid van een object. Volgens de Janka hardheid schaal, is bamboe vloeren ligt veel hoger dan andere populaire houtsoorten gebruikt voor vloeren, zoals kersen, noten, waar teak, lezen en witte eik, en omdat van die kwaliteit, bamboe neemt in minder vocht dan hardhouten vloeren.

Verschillende rassen van bamboe hebben verschillende duurzaamheid niveaus. Bijvoorbeeld, de streng bamboe is de meest duurzame type op basis Janka scores. Het volgt de drie hoogst gewaardeerde hardhouten vloeren: Braziliaanse noten, Tiete kastanje, en Braziliaanse teak. Strand bamboe wordt gevolgd door bedroefd, solide, en gemanipuleerde bamboe. Dat betekent in feite een betere variëteiten van bamboe zijn duurzamer. U kunt kiezen uit de grote verscheidenheid van ontwerpen, die allemaal bieden dezelfde bamboe vloeren duurzaamheid

In vergelijking met andere hardhouten vloeren, het duurt maar drie tot zes jaar voor een bamboe om volgroeid, terwijl andere bomen, zoals eiken, duurt meestal ongeveer 90 jaar volgroeid. Zo maakt bamboe een betere hernieuwbare bron. In China, waar de meeste bamboe rassen worden geïmporteerd, de bamboe uitvoer is een van de bloeiende industrie. Zij zien erop toe dat de bamboes zij voor vloeren hebben een hoge kwaliteit en zijn echt duurzaam.

Technologie verbetert de kwaliteit

Bamboe vloeren worden verwarmd met stoom behandeld in een proces genaamd carbonisatie. Door dit proces, wordt de gewenste kleur en glans van de bamboe vloeren bereikt. Carbonisatie verbetert ook de duurzaamheid van de bamboe vloeren waardoor het geschikt is voor het doel maakt. Voor degenen die niet de voorkeur aan de verkoolde bamboe vloeren, kunnen ze gebruik maken van degenen die ofwel gebleekt of geverfd. Afgezien van de kleur en toon, hebben fabrikanten ontwikkeld manieren om de textuur en de afwerking van de bamboe vloeren te verbeteren. Dit geeft de consument betere reden om het gebruik van bamboe vloeren in hun huizen.

In tegenstelling tot andere vloeren materialen, bamboe kost minder dan hardhout. U kunt nog steeds van overtuigd dat er hardhouten vloeren superieur aan bamboe, maar ze ook veel meer kosten dan bamboe. Bamboe vloeren hetzelfde werk doen en u genieten van dezelfde kwaliteit, maar je hoeft niet uitputten uw zak. Afgezien van dat, je hoeft ook niet om extra te besteden aan het onderhoud ervan, omdat de kosten van bamboe vloeren onderhoud is minimaal.