bakstenen bestrating paden, patio’s en meer

Het creëren van kenmerken van straatstenen rond uw huis is makkelijker dan je zou denken. Ze zijn net zo betaalbaar als ze zijn mooi, en zo duurzaam als altijd. En, dankzij de recente productintroducties, eenvoudiger dan ooit om te installeren, voor mensen met de neiging en energie op het belonen van persoonlijke projecten aan te nemen thuis.

Over Bestrating Brick

In tegenstelling tot de bakstenen gebruikt om huizen en muren te bouwen, bestrating baksteen heeft geen gaten. Typisch, het is verkrijgbaar in drie maten – 35/8 “x 75/8” voor gemetselde toepassingen, 33/4 “x 71/2” en populaire 4 “x8” (beiden gebonden) voor toepassingen-zand gebaseerd. Bestrating die mortel gebruikt, heeft een vertrouwde, traditionele uitstraling, maar toch, het kan gevoelig voor scheuren als gevolg van de grond verschuivingen onder de oppervlakte als de stichting in gevaar komt. De niet-cement, zand techniek voor het bedekken met bakstenen, met relatief gemak en relatief lagere kosten van de installatie, is toegenomen in populariteit in de afgelopen jaren, mede omdat zij een beroep op diegenen die dergelijke huisverbeteringen zelf te maken. Beide soorten van de installatie zijn zeer duurzaam en kan duren voor decennia.

Straatstenen komen ook in twee diktes: 11/2 “, vaak gebruikt voor voetgangers situaties, en 21/4” doorgaans gebruikt voor zwaardere voetgangers en verkeer / belasting.

Met de toename van de installatie-zand-based, zijn steenbakkers produceren van stijlen, die deze installaties zo elegant als die met behulp van mortel, terwijl in feite het elimineren van het probleem van de rand chippen. Deze straatstenen, met randen die ofwel worden afgeschuind of “opgelucht” (gemaakt licht onregelmatige met een handgemaakte look), ook de neiging om te benadrukken en verbeteren van de patroon waarin steen worden gelegd.

Stap 1: Het voorbereiden van uw site

De eerste stap in een installatie-zand basis is om genoeg vuil te verwijderen om voor 3-4 “of” crusher-run “grind (ongeveer 8” voor een oprit), 1 “-11/2” of “beton” zand of steen screenings, en de dikte van de door u geselecteerde straatstenen. De opgegraven gebied moet ongeveer 6 “verder gaan dan het gebied dat u van plan bent te effenen naar een adequate basis te bieden en zorgen voor een goede drainage.

Stap 2: Verdichten van de ondergrond

Na de opgraving is voltooid, de blootgestelde ondergrond moet worden verdicht, hetzij met behulp van een trilplaat compactor (verkrijgbaar bij de meeste verhuur van winkels), of als het gebied door middel van een aantal regens of soakings met een slang te staan.

Stap 3: Gravel & Drainage

Naar aanleiding van bodemverdichting, is het tijd om het grind toe te voegen. Hoewel het niet noodzakelijk is voor kleine of autoluwe gebieden kunnen zijn, zal grind helpen om uw verharde oppervlakte niveau voor jaren. (Bij twijfel over dit of enig ander detail van de installatie, raden wij u aan contact op met een professionele landschapsarchitectuur.) Voor een goede drainage, wil je de helling van de opgegraven site over 1/4 “per voet (1” om de 4 ‘) zonder overschrijding van 1/2 “per voet.

Rand, die kan worden gedaan vóór of na het leggen van de straatstenen, moet een “no-mortar” installatie plaats te houden. Het kan bestaan ​​uit een run van bakstenen op-edge, troffel afgewerkt beton met backfill bodem, of de steeds populairder wordende continue plastic of metalen klemmen. Als uw geselecteerde patroon of plan brengt veel baksteen snijden, randen is gemakkelijker en nauwkeuriger daarna volbracht.

Stap 5: Bedding Zand en Screeding

Laat je niet verleiden om te compenseren voor een niet goed verdichte of ongelijke ondergrond (of sub-base) staat in deze stap. Zo’n schijnbaar ‘onschuldige’ aanpassing zal uiteindelijk resulteren in een oneffen oppervlak en ongewenste afwikkeling. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbereid. Plaats vervolgens twee parallelle lengten van 1 “pijp op het grind ongeveer 6 ‘uit elkaar (om te dienen als lopers). Bedek de ondergrond met zand (of steen screenings) tot een diepte van 11/2” of minder. Het beddengoed zand of screenings moeten worden afwerkvloer (het proces van de nivellering dit oppervlak met behulp van een lange rechte rand), dus trek een 2 “x4” over het zand boven op de 2 leidingen, het verwijderen van overtollige hoeveelheden.

Maak je geen zorgen over eventuele holtes in het oppervlak van het zand, met inbegrip van die veroorzaakt door de leidingen. Deze kunnen eenvoudig met de hand gevuld en troffel glad zijn als je je metselen. Werk vanuit vers afwerkvloer zand, en te voorkomen dat het lopen op je waterpas oppervlak. Als er regen dreigt voor dit werk is voltooid, vergeet niet om je zand droog te houden, met behulp van een plastic hoes.

Stap 6: Het leggen van uw Brick

Met uw gekozen patroon (gesuggereerd patronen worden weergegeven op de volgende pagina) te beginnen leggen baksteen van een willekeurige hoek. Als uw bestrating is grenst aan een stevige structuur (zoals een muur), wil je uit te werken vanaf daar. Stel de straatstenen lichtjes op het zand, ze nooit persen of hameren ze in. Vergeet niet om te stoppen met 6 “kort van de oorspronkelijk opgegraven gebied om randen en drainage om verder uit te breiden. Elke 4 ‘of zo, gebruik maken van een loodrechte touwtje lijn om te controleren of uw vooruitgang. Als straatstenen zijn “achterstand” achter het gewenste patroon, voorzichtig plaatst u een kleine schroevendraaier en werken ze naar voren, totdat ze in de juiste uitlijning. Als stenen lopen iets voor het patroon, gebruik dan een rubberen hamer om ze te duwen op zijn plaats. Zorgvuldige de hand-instelling moet vooraf zorgen voor een adequaat fit aan de uiteindelijke aanstampen.

Een woord over snijden baksteen

Uiteraard, het is makkelijker als je een patroon dat minimaliseert of elimineert snijden kiezen. Eventueel echter roughcut steen kan worden met behulp van een breed mes beitel en een hamer. Voor fijnere snijwonden, een baksteen splitter of elektrische zaag met een gemetselde diamantzaag (verkrijgbaar bij de meeste verhuur van winkels) zal het werk doen.

Stap 7: The Final Details

Veeg de straatstenen, en vervolgens met behulp van een trilplaat compactor (of, als je hoekige bakstenen hebt gebruikt, een hand tamp of rubber hamer), werken vanuit de omtrek naar binnen, gaan over het oppervlak ten minste tweemaal met 2 “- 4 “overlapt elkaar pas, totdat het oppervlak niveau om uw tevredenheid.

Vervolgens een dunne laag zand verbinden en gebruik een stijve borstelharen “street” broom te vegen en aanstampen in de voegen totdat ze gevuld. Na het vegen, lopen de compactor over het oppervlak een laatste keer. Bij scheuren open te stellen, vegen extra zand om ze te vullen. Finish door veegde de resterende zand, opvulling rond de omtrek met teelaarde en graszoden of zaad. Vergeet niet om uw aanplant water!