auto elektrisch systeem vragen

Q. Ik heb een 1995 Chevrolet Monte Carlo. Op sommige momenten zal mijn auto niet starten (wordt niet crank), maar ik heb de radio en koplampen. Het is een intermitterend probleem. Dit is zeer frustrerend. Gisteren, nadat ik een rit naar het werk, mijn man ging uit, en de auto begon. Heeft u nog ideeën?

A. Geloof het of niet we hebben een aantal klanten met uw exacte bezorgdheid. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te helpen bij het bepalen van het probleem. Omdat de voorwaarde intermitterend, kan het moeilijk zijn. Uw auto is uitgerust met een VSS (voertuig beveiligingssysteem) met een computer chip in de sleutel. Soms, vooral als je de sleutel vaak gebruikt, kan het slijten. Exchange toetsen met je man en probeer zijn voor een tijdje. De andere mogelijkheden, zoals een batterij of starter probleem. Bij een reparatiewerkplaats ze kunt laden van de batterij te testen en ook de starter op overmatige stroomsterkte gelijkspel. Het beste ding dat kan gebeuren is voor de auto niet te starten terwijl het in de winkel.

V. Mijn auto is vier jaar oud en toen ik nam het in voor service, vertelden ze me mijn batterij was marginaal. Sinds de winter voorbij is, moet ik wachten tot de volgende winter te vervangen?

A. Vier jaar is de gemiddelde levensduur van een batterij. Tenzij u genieten gestrand, het vervangen van de batterij is een goed preventief onderhoud punt. Een zwakke batterij kan invloed hebben op uw elektrische en computer-systeem. Warme zomerweer kan hetzelfde effect of slechter dan winterweer op een accu van de auto te hebben. Neem een ​​duik … koop een nieuwe batterij. Wanneer na de batterij geïnstalleerd is het belangrijk dat de batterij kabels worden gereinigd en vervolgens beschermd met anti-corrosieve spray. Uw technicus zal ook gaan door middel van een procedure om uw computer systeem te herprogrammeren. Sommige auto’s vereisen dat deze worden gedaan met een scanner. Zorg ervoor dat iemand gekwalificeerd vervangt het voor u.

V. Mijn auto heeft een bestuurder airbag. Soms tijdens het rijden op de weg de airbag lampje knippert aan en uit. Wat betekent dit?

A. Uw airbagsysteem wordt geregeld door een computer en een sensorreeks. Om uw beveiligingssystemen systeem goed te laten functioneren, moet elk onderdeel in goede staat verkeren. Wanneer het lampje knippert airbag aan en uit kan betekenen dat er een storing in één of meer onderdelen van het systeem. Je nodig hebt om uw auto te nemen naar een winkel die de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het systeem foutcodes heeft. Wanneer het systeem niet goed functioneert kan de airbag verbieden activeren indien nodig.

Q. Ik heb een 1995 Ford Escort, en ik krijg een ophoping van vocht in mijn koplampen. Is er iets wat ik kan doen om dit te voorkomen?

A. Uw auto is uitgerust met zogenaamde samengestelde koplampen. Dit betekent dat de koplamp lens is een verzegelde eenheid, en de koplamp algemeen schroeven in het achterste deel van de lens. Wanneer de koplamp brandt alleen het lampje vervangen. Soms is het weer afdichting slecht gaat, of de lens krijgt een kleine steen gat erin die het mogelijk maakt vocht te accumuleren. Soms is de lens kan worden gedroogd met een föhn of warmte kanon (voorzichtig – niet om de lens te smelten), dan is een klein ventilatiegat de juiste positie kan worden geïnstalleerd om te voorkomen dat het vocht uit terugkerende. Als dit het probleem niet genezen van de lens moet mogelijk worden vervangen.